Digitaal Clubblad #1

Voorwoord van de voorzitter

Beste hondenliefhebber, 

Voorzitter

Hierbij ontvangt u middels deze mail de eerste nieuwsbrief van de KC Deventer!  

Onderstaand ziet u de onderwerpen die wij behandelen op onze website. U bereikt dit artikel door te klikken op de zogenaamde hyperlink. 

En dan zitten we in de laatste fase van het seizoen. Nog maar een enkele les en dan hebben we alweer de examens. Dan zit het voorjaarsseizoen van 2024 er op. Het moment ook dat al onze instructeurs en vrijwilligers ook even een paar weken niet naar het veld hoeven te komen, om zo weer de batterij op te laden voor het nieuwe seizoen. Ik wil vanaf hier dan ook iedereen een hele fijn vakantie wensen en tot snel, als we na de vakantie de cursussen weer oppakken. Dus vergeet je niet in te schrijven, want ook nu zal weer gelden vol-is-vol. 

Michel Hulsebos 

Voorzitter Kynologenclub Deventer en omstreken 


Ondertekening nieuwe statuten 

Ondertekening Statuten

Een zware bevalling, dat was het. De statuten van de vereniging waren toe aan een vernieuwing, mede omdat de WTBR van toepassing is geworden. Maar er was nog een aantal meer punten waarop de statuten herziening en aanvulling kon gebruiken. Het onderwerp had al enige jaren onze aandacht, maar we werden vaak tussen de notaris en de Raad van Beheer heen-en-weer geslingerd en tussendoor kwam er ook nog een nieuwe wet voor besturen van verenigingen (Wbtr). Uiteindelijk konden we de afgelopen ledenvergadering de nieuwe statuten ter stemming brengen. Maar we wisten al dat we het vereiste quorum (aantal leden) niet zouden halen, omdat er bijna 200 leden dan aanwezig zouden moeten zijn. Het zal jullie niet verbazen maar dat haalden we niet. Daarom moest er nog een tweede vergadering worden uitschreven, waarin dan het aanwezige aantal leden wél mochten stemmen. Gelukkig waren de opgekomen leden het unaniem eens. En zo was het dat Kees Groenewold en Michel Hulsebos donderdag 13 juni jongstleden bij de notaris waren om de stukken te tekenen. De nieuwe statuten zijn officieel in werking getreden. Een speciaal woord van dank gaat nog uit naar Arjen van Triest en Smalbraak Notarissen die dit allemaal gratis voor ons verzorgd hebben. Daar zijn we erg gelukkig mee. Maar natuurlijk ook Timo en Kees die behoorlijk wat zweetdruppels moeten hebben gezien om dit allemaal te realiseren. Dank! 


Proeflesdag

Op 26 mei hadden onze leden de mogelijkheid een proefles te volgen in de verschillende disciplines hondensport die de KC Deventer aanbiedt. Het weer was prachtig, veel enthousiaste deelnemers en een prima organisatie door de Activiteitencommissie! 

Deze foto’s zijn gemaakt door Arjan de Haan (klik op een foto om ze allemaal te zien):


Wandeling hondenbos in Nijverdal 

Op 2 juni jl. hebben we in vervolg op de geslaagde wandeling in Bussloo gewandeld in het Kattebos in Nijverdal. Dit gebied ligt op de Sallandse Heuvelrug. Honden mogen los tussen de Holterweg en de Lage Esweg, tot aan het Sasbrinksven. Op de heide en aan de andere kant van de Holterweg moeten honden weer aan de lijn.  

Purdey & Pebbles in het Kattenbos

De opkomst was iets lager dan de vorige keer. Waarschijnlijk omdat dit mooie wandelgebied iets verder ligt. Aan het weer lag het in ieder geval niet.  

De honden van groot tot (heel) klein hebben zich uitstekend vermaakt als ook de baasjes die zich gedwee lieten leiden door de ervaren gids Marcel. Verdwalen was namelijk voor hem geen optie omdat de paden op deze route de contouren van een kat vormen en een verkeerde afslag daarmee zou worden voorkomen. Dat is dan ook gelukt. De wandeling startte en eindigde vanaf de parkeerplaats van bistro de Oale Ste waar een deel van de wandelaars na afloop dankbaar gebruik van hebben gemaakt. De eigen gemaakte appeltaart kan ik in ieder geval aanbevelen en de verwarmde! zittingen van de terrasstoelen was ook een aparte en voor mij unieke ervaring.  

Wij gaan dit jaar nog 2 wandelingen organiseren. De volgende locatie is op moment van schrijven nog niet bekend maar middels website en/of nieuwsbrief wordt u hierover geïnformeerd. 

Tot de volgende keer! 

Kees Groenewold 

Bestuurslid KCD 


Succesvolle try-out Hoopers bij KC Deventer 

In samenwerking met de Raad is vervolgens op 16 juni een try-out wedstrijd door de KC Deventer georganiseerd met hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers. Deze tak van hondensport groeit landelijk sterk en is ook onder de aandacht van de Raad gekomen. De commissie Hoopers is dit jaar begonnen met try-outs zo ook bij ons op de KC Deventer.  

De try-out was een daverend succes! Wel een enkel buitje, maar gezien de dagen ervoor hebben we erg met het weer geboft. Het was een leuke sportieve dag, waarbij aan alle details is gedacht. Van de 25 deelnemers deden veel van onze eigen leden voor het eerst mee aan een Hoopers wedstrijd. Toch wel een hele ervaring met veel leuke en verrassende resultaten. Als kers op de taart heeft ons eigen afdelingshoofd van Hoopers ook nog de 1ste prijs in zijn klasse weten te bemachtigen en de prijs voor langzaamste foutloze ronde! Hans Heuvelink met Boy kwam als trotse winnaar voor de dag.  

Het Hoopers team van de KC Deventer wil alle vrijwillers nogmaals bedanken voor al hun inzet! En om zo nog eens te benadrukken dat een vereniging zoals wij afhankelijk zijn van deze vrijwilligers om dit soort leuke dagen te organiseren. Wij hopen dat we dit nog lang kunnen volhouden! Ben je geïnteresseerd? Informeer bij je instructeur of neem contact op met een bestuurslid. 

Deze foto’s zijn gemaakt door Ria Teunissen (klik op een foto om ze allemaal te zien):