Gedrag & gehoorzaamheid

Honden kunnen veel meer dan u denkt. Hun afstamming van de wolf heeft ervoor gezorgd dat ze kunnen werken op signalen (commando’s) van de leider (en dat bent u). Een hond die goed gehoorzaamt, zal zich doorgaans ook prima gedragen. Hij beweegt zich gemakkelijker door die gecompliceerde mensenmaatschappij, zal minder overlast veroorzaken en is daarmee voor de eigenaar een nóg waardevoller bezit geworden. Ook dat kan via een cursus bij de KCD!
Gedrag en gehoorzaamheid (G&G) komen aan de orde in de zogenoemde G&G-cursussen: voor puppy’s (de ‘kleuterschool’, waarbij we uiteraard ook veel aandacht schenken aan de verzorging) en voor de al wat gevorderde en nog verder gevorderde honden in de A-, B- en C-groepen.
Wie eenmaal deze clubcertificaten behaald heeft, kan doorwerken voor de door de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland af te nemen examens Obedience Beginners, I, II en III.

Hieronder vindt de programma’s van de cursussen, die de KC Deventer aanbiedt en door op de betreffende cursus te klikken kunt u zien wat deze cursus inhoudt.